February 6

5 curiozitati despre implanturile dentare 

0  comments

Medicina a avansat în toate domeniile și, în special, în sectorul stomatologic. Unul dintre tratamentele care a evoluat cel mai mult este plasarea implanturilor dentare. De fapt, sunt multe tehnici care au apărut în ultimii ani.

După cum știți deja, ele reprezintă o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă sau lipsă. În această postare dorim să vă dezvăluim care sunt principalele caracteristici ale implantologiei dentare prin 5 curiozități. Dacă vrei să le descoperi, nu te opri din citit!

 1. Au forma unui șurub
  În primul rând, aspectul său atrage atenția. Un implant are forma unui șurub și este atașat de osul maxilarului, care este locul unde este plasat, fizic și chimic. În acest fel, acţionează ca o rădăcină artificială pe care este aşezată ulterior o coroană sau o proteză.
 2. Au nevoie de plasarea unei proteze
  După cum tocmai am indicat, implantul ca atare înlocuiește rădăcina dintelui. Apoi, pe ea se așează proteza dentară la comandă. Aceasta imită partea vizibilă a dintelui natural și, în funcție de caz, este realizat dintr-un material sau altul. O proteză poate fi unitară, parțială sau totală, în funcție de faptul că înlocuiește una, mai multe sau toate piesele dentare. Datorită acesteia, pacientul poate mânca, zâmbi și poate vorbi din nou normal.
 3. Sunt fabricate din titan
  Materialul din care sunt realizate implanturile este titanul. Este o componentă biocompatibilă cu organismul. Aceasta înseamnă că nu produce respingere sau reacții alergice. Asa ca poti sta linistit, deoarece se va adapta perfect la tesuturile cavitatii bucale.
 4. Primele au fost plasate în 1965
  Amplasarea implanturilor dentare, așa cum este cunoscută astăzi, își are originea în anii 1960. Profesorul Branemark, care este cunoscut drept părintele implantologiei, a descoperit capacitatea de legătură dintre titan și maxilarul osos. Acest proces este cunoscut sub numele de osteointegrare. În 1965, un implant dentar a fost introdus într-un om pentru prima dată.
 5. Au o rată de succes aproape de 100%
  Succesul unui tratament cu implant depinde de factori precum calitatea implantului, forma si dimensiunile osului, stilul de viata al pacientului, planificarea procedurii si expertiza profesionistului. În acest sens, rata de succes a implanturilor dentare în clinica noastră dentară Indigo Dental din Ploiesti este deaproape de 100%.

Totuși, rețineți că la Clínica Indigo Dental avem o echipă de specialiști în implanturi dentare care se vor ocupa de studierea cazului dumneavoastră, oferindu-vă tratamentul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

De asemenea, nu uita că avem diferite planuri de finanțare potrivite pentru tine, astfel încât să poți beneficia de tratamentul de care îți dorești sau de care ai nevoie, fără a fi nevoie să-ți faci griji pentru finanțele tale.

Pentru a afla mai multe despre centrul nostru, nu ezitați să ne contactați sau să vizitați clinica noastră stomatologică Indigo Dental din Ploiesti.

Vom fi bucuroși să vă ajutăm și să vă ajutăm în tot ce aveți nevoie!
Noi te vom astepta!


Tags


You may also like

Profilaxie si Igiena orala

Profilaxie si Igiena orala
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350