Estetică dentară

Beneficiile acestui tratament

  • Îmbunătățirea aspectului zâmbetului, armonizat cu antropologia feței într-un timp scurt                         
  • Rezultate naturale prin nuanță armonios aleasă                           
  • Pierdere minimă de substanță dentară. Manoperele sunt minim invazive

Albire Dentară

Anumite tipuri de albire dentara nu functioneaza pe toate tipurile de pete, coroane sau fatete. Acesta este motivul pentru care la Indigo Dental Practice, medicul dentist va efectua mai întâi un examen stomatologic amănunțit pentru a stabili cauza decolorării dinților înainte de albirea dinților. Dieta dumneavoastră și dacă luați anumite medicamente pot afecta, de asemenea, rezultatele așteptate de albire.

Îngrijirea stomatologică de rutină pentru a elimina bolile gingiilor poate fi necesară, de asemenea, înainte de a experimenta beneficiile complete ale albirii dinților. După procesul de albire a dinților, veți primi beneficii maxime urmând îndrumările prezentate de medicul dentist sau igienistul oral. Diferitele opțiuni disponibile și efectele lor asupra dinților tăi vor fi pe deplin explicate înainte de albirea dinților.

Fațete Dentare

Ce sunt fațetele dentare?

In general, tratamentul ortodontic trebuie inceput din copilarie, in jurul varstei de sapte ani, sau când copilul mai are între 4 şi 6 dinţi de lapte. În această fază a dezvoltării, medicul poate observa deja eventualele probleme de creştere a maxilarului şi a dinţilor permanenţi.

Fațelele de ceramică (porțelan) sunt lamele foarte subțiri, din material de culoarea dintelui, care acoperă suprafața frontală a dintelui și creează un aspect firesc al danturii, datorită absenței metalului, oferind o translucență foarte apropiată de cea a dinților naturali. Suprafața de ceramica este foarte netedă și impenetrabilă, dinții fațetați păstrându-și culoarea și strălucirea conferite de ceramică. Fațetele dentare sunt destinate să se potrivească feței pacientului, personalității lui și, în final, să-i redea zâmbetul.
Fațetarea este o soluție durabilă, fațetele putând fi păstrate pe dinți între 10 și 15 ani, în condițiile respectării unei igene normale și a vizitelor semestriale la cabinet pentru igienizare profesională.

Tratamentul cu fațete dentare reprezintă o soluție rapidă și eficientă de restaurare a zâmbetului, deoarece corectează imperfecțiuni estetice precum forma și dimensiunea dinților naturali sau spații interdentare, dar și aspecte de natură medicală, cum ar fi dinți afectați de traumatisme dentare și leziuni carioase.
Specialistul în Estetica dentara este medicul stomatolog care efectuează tratamentul cu fațete dentare și care oferă pacientului toate informațiile de care acesta are nevoie: costurile fațetelor dentare, tipuri de fațete existente, avantajele și dezavantajele utilizarii acestora.

Odontoterapie (Plombe estetice)

Odontoterapia este cea mai populară ramură a stomatologiei. Consultul periodic este esențial în descoperirea la timp și tratarea cariilor dentare. Cariile apărute pe dinții frontali sunt observate ușor de pacient. Sunt însă carii care apar la nivelul dinților posteriori sau între dinți care pot fi observate doar de către medicul stomatolog.

Procedura de tratament

Intervenția dentară în cazul cariei presupune îndepărtarea dentinei alterate (materialul dentar afectat de sub smalț) și umplerea cavității create cu un material din compozit de ultimă generație foarte asemănător cu cel al dintelui și disponibil într-o gamă variată de culori. Obturația (plomba) obținută va fi foarte bine șlefuită pentru a căpăta forma estetică a dintelui natural, fiind în același timp foarte rezistentă.

Beneficiile plombelor estetice

Prin tratarea la timp a cariei se păstrează starea de sănătate a dinților și gingiilor, evitându-se o serie întreagă de tratamente și neajunsuri, precum: cavități inestetice, modificarea mirosului respirației, afectarea în profunzime a dintelui, afecțiuni ale gingiilor. Plombele estetice te vor ajuta să îți recapeți imediat zâmbetul mult dorit!