Protetica Dentara

Beneficiile acestui tratament:

  • Restaureaza integritatea arcadelor dentare
  • Asigurarea unei bune funcționalități a aparatului dentomaxilar
  • Și nu in ultimul rând, redă sau reface pentru pacient ”estetica zâmbetului“

Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Coroane si punti dentare

Dacă aveți un dinte deteriorat, fracturat, rănit sau cariat în măsura în care o obturație nu va fi suficientă, medicul dentist vă va recomanda o coroană dentară. Coroanele pot, de asemenea, îmbunătăți aspectul dinților care sunt decolorați sau deformați. Pentru pacientii care au avut tratament de canal, o coroana poate proteja dintele. Coroanele, datorită culorii și formei lor, sunt de neobservat, deoarece seamănă foarte mult cu ceilalți dinți ai tăi.

În urma consultării dumneavoastră cu medicul dentist de la Indigo Dental Practice, veți putea lua o decizie informată cu privire la cel mai bun tip de tratament pentru coroană pentru dumneavoastră. Există două tipuri principale de coroane, temporare sau permanente. O parte din structura dentară poate fi necesară îndepărtarea pentru a asigura o potrivire adecvată. O coroană sau un capac temporar vă pot oferi protecție pe termen scurt, în timp ce cele permanente pot dura ani de zile.

Pentru persoanele care au pierdut un singur dinți sau mai mulți dinți, punțile dentare sunt o alegere potrivită. O restaurare proiectată la comandă, unul sau mai mulți dinți artificiali sunt ancorați în poziție cu sprijinul dinților care se pun pe ambele părți. Punțile dentare pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, iar medicul dentist de la Indigo Dental Practice vă va sfătui cu privire la cele mai bune opțiuni disponibile pentru dvs. Dinții lipsă trebuie înlocuiți cât mai curând posibil.

Înainte de crearea punții dentare, se va face o evaluare pentru a stabili dacă mai întâi trebuie efectuate alte tratamente. Puntea va fi un înlocuitor puternic și cu aspect natural pentru dinții pe care i-ați pierdut. Deoarece nu este detașabilă, o punte îți poate oferi senzația confortabilă pe care o ai cu dinții permanenți în timp ce îți restabilește zâmbetul și te ajută să mesteci și să vorbești corect.

Punțile și coroanele dentare pot fi:

  • integral ceramice sau zirconiu
  • metalo-ceramice

Protezele dentare

Sunt destinate persoanelor care au pierdut o mare parte din dantură. Protezele dentare pot fi: complete sau parțiale, fixe sau detașabile Protezele totale înlocuiesc întreaga dantură, iar protezele parțiale sunt atașate de regulă dinților naturali rămași pe arcadă, de cele mai multe ori fiind necesară aplicarea de coroane dentare pe aceștia.

Protezele dentare pot fi realizate din materiale sau rășini acrilice sau metalo-ceramice.

Fațetele dentare

Sunt utilizate mai ales din considerente estetice. Cu ajutorul fațetelor dentare se rezolvă aspectul estetic necorespunzator al unui dinte, care poate însemna: decolorare, suprafața sau formă neregulată. Fațetele dentare sunt fabricate în mod obișnuit din ceramică.

Încrustațiile dentare

Reprezintă o alternativă a obturațiilor, fiind o soluție minim-invazivă în cazul în care suprafața ocluzală a dintelui a suferit o pierdere de țesut mare, pentru restaurare nefiind totuși recomandată coroana dentară.

Indigo Dental va poate oferi solutii reale si de cea mai buna calitate pentru restabilirea necesitatilor functionale si estetice individuale.